Lista Produse

Pages

Produse pe pagina:
Show 5 | 10 results per page.
Dezinfectant maini igiena chirurgicala EKODERM PURE, 1L

Dezinfectant igiena chirurgicala maini si tegumente EKODERM PURE, 1L

32,13 LEI
Dezinfectant igiena chirurgicala maini EKODERM PURE, 5L

Dezinfectant igiena chirurgicala maini EKODERM PURE, 5L

153,51 LEI
Hygienium Gel VIRUCID Antibacterian & Dezinfectant 5L

Hygienium Gel VIRUCID Antibacterian & Dezinfectant 5L

199,99 LEI
Hygienium Gel VIRUCID Antibacterian & Dezinfectant 1000ml

Hygienium Gel VIRUCID Antibacterian & Dezinfectant 1000ml

37,98 LEI
Hygienium Virucid Solutie Dezinfectanta maini 70%, avizat Ministerul Sanatatii, 5L

Hygienium Virucid Solutie Dezinfectanta maini 70%, avizat Ministerul Sanatatii, 5L

199,99 LEI

Contextul pandendemic actual pune în evidență, astăzi mai mult că oricând, importanța sănătățîi individuale. Este bine cunoscut faptul că diferite microorganisme reușesc să trăiască perioade îndelungate pe suprafețe cât mai variate ceea ce ne pune din ce în ce mai des în imposibilitatea de a le evita. Un dezinfectant de mâini are rolul de a distruge agenții patogeni de pe mâini și de a conferi protecție o anumită perioadă. Cele mai des întâlnite formule folosite în produsele dezinfectante pentru mâini sunt cele pe bază de etanol și alcool izopropilic.

Când utilizăm un dezinfectant de mâini?

Un produs dezinfectant are rolul de a distruge bacteriile, virusurile, fungi și sporii care se depun pe mâini în activitățile zilnice. Este mult mai eficient decât apa și săpunul și spre deosebire de acestea are și potențialul de a conferi o barieră protectoare o anumită perioadă de timp. Cu cât concentrația substanțelor active conținute este mai mare, cu atât eficiența acestora este mai ridicată. Dezinfectantii de mâini pe bază de etanol și alcool izopropilic sunt cei mai comuni. Etanolul și alcoolul izopropilic pot fi de altfel formulați împreună cu peroxid de hydrogen și acid peracetic. Că formă de condiționare, dezinfectantul se prezintă sub formă lichidă sau gel.

Tipuri dezinfectant pentru mâini

În funcție de tipul substanțelor active conținute, de concentrație și rapoartele de testare pe care producătorul le-a efectuat asupra produsului biocid, dezinfectanții de mâini se împart în:

  • dezinfectanți pe bază de etanol, dezinfectanți pe bază de alcool izopropilic, sau dezinfectanți cu formulari mixte
  • produse igienizante – sunt produsele care au un continut mai scazut de substanțe active si al caror efect este intuitiv însă nu a fost dovedit prin teste de eficacitate efectuate in laboratoare acreditate, dezinfectanți de mâini pentru uz popular, dezinfectanți de mâini pentru uz medical și produse pentru dezinfecția igienică și chirurgicală a mâinilor.

Care este compozitia unui produs dezinfectant

În funcție de aria de utilizare căreia îi este destinat produsul, producătorii aleg anumite compoziții chimice pentru produsele pe care le dezvoltă. Un procent cuprins intre 60 și 100 de procente de substanță activă etanol în conținutul unui dezinfectant garantează că acesta vă fi intre produsele antiseptice eficiente. Cele mai uzuale produse au în compoziție alcool intre 70 și 85% însă sunt și suficiente produse care au în compoziție și alte substanțe: - peroxidizii de hidrogen cunoscuți și sub denumirea de sporicide - acid peracetic în concntratii foarte mici întrucât are spectru biocid complet - derivați de amoniu cuaternar sau clorhexidină ca antiseptice suplimentare - alcool izopropilic - apa distilată - glicerină - agenți de spumare, coloranți, parfumuri

Clasificare produse dezinfectante

Sectorul de sănătate publică folosește pe scară largă dezinfectanții pentru mâini că alternativă la săpunurile antiseptice. Cu scopul de a igieniza sau de a conferi o dezinfectare completă a mâinilor în cazul chirurgilor din blocurile operatori, un dezinfectant pentru mâini pe bază de etanol are proprietatea de a nu afecta derma în comparative cu un săpun antiseptic obișnuit.

Dezinfectanții de uz general au aproximativ aceleași substanțe active ca dezinfectanții profesionali folosiți în spitale. Pe lângă alcool, în formulări se pot regăsi ioni de argint sau săruri de amoniu cuaternar, glicerină și conservanți pentru persoanele care au o piele sensibilă etc sau agenți de îngroșare pentru a se prezenta sub formă de gel.

Triclorsanul și clorura de benzalconiu intră în componența dezinfectanților fară alcool. Avantajul acestora spre deosebire de produsele pe bază de etanol este acela că au acțiune extiensă în timp însă prezinta dezavantajul de a nu se putea combina cu etanolul.

Atât dezinfectanții cu alcool cât și cei fară alcool sunt în general produse care nu necesită clătire, se resorb în piele și conțin agenți care conferă protecție dermei. Folosirea îndelungată poate fi însă problematică, de aceea vă recomandam să citiți cu atenție instrucțiunile înainte de folosirea acestora.

MediLogic România vă pune la dispoziție o gamă completă de dezinfectanți la preturi extrem de avantajoase în așa fel încât oricine să-și poată pemite confortul protecției împotrivă agenților patogeni.