Sterilizant la rece pentru instrumentar Steril - C 1 kg

289,99 LEI
-+
Descriere: 
Marca: 
Saponara
Cod Produs: 
STERILC1KG
Descriere / date tehnice: 

STERIL-C reprezintă un sistem de peroxizi hidrosolubili, cu un PH alcalin neutru, fiind utilizat pentru decontaminarea, dezinfectarea şi sterilizare la rece având totodată o acţiune de curăţare pentru: 

  • toate tipurile de instrumente chirurgicale; 
  • instrumente din fibră optică, cum ar fi endoscoape rigide sau flexibile (pentru bronhoscopie, laringoscopie, artroscopie, citoscopie, laparoscopie, histeroscopie, gastroscopie, colonoscopie, ecoendoscopie); 
  • sonde intraoperatorii şi ecocardiografice; 
  • tuburi respiratorii şi instrumente pentru anestezie; • echipament stomatologic şi circuite hidraulice. 

STERIL-C se dizolvă în apă călduţă de la robinet şi produce o reacţie chimică care duce la formarea de ioni de peracetil şi hidroperoxil, care împreună au o acţiune bactericidă, micobactericidă, fungicidă, virucidă şi sporicidă, acţionând în doar 10 minute.
Aditivii organici de stabilizare prezenţi în produs fac ca soluţiile de STERILC să fie stabile şi să poată fi utilizate într-un interval de până la 30 de ore de la preparare şi până la 48 de ore de la preparare pentru dezinfectie de nivel mediu sau scazut. Un agent activ la nivelul suprafeţei îi permite contactul cu orice tip de membrane fosfolipidice, favorizând pătrunderea componentelor de sterilizare în structura celulară şi distrugerea tuturor tipurilor de microb chiar şi în prezenţa materialului organic (sânge, puroi, urină, fecale).

COMPOZIŢIE (pentru 100 g de pulbere)
Percarbonat de sodiu (CAS 15630-89-4) .............................. 44 g
TAED .................................................................................. 28,5 g
Acid organic (CAS 124-04-9), substanţă activă la nivelul suprafeţei,
stabilizatori şi inhibitori pentru coroziune ................ până la 100 g

DOZAJ ŞI UTILIZARE
O soluţie de STERIL-C cu concentraţia de 2% (20 grame/litru) are o acţiune de sterilizare.
O soluţie de STERIL-C cu concentraţia de 1% (10 grame/litru) are o acţiune de decontaminare şi dezinfectare.

Utilizarea soluţiei ca agent de dezinfectare şi sterilizare la rece

  1. Curăţaţi instrumentele (sau circuitele care vor fi sterilizate) prin spălare (conform precizărilor şi instrucţiunilor specifice instrumentelor).
  2. Scufundaţi instrumentele în soluţie de STERIL-C (sau turnaţi soluţia de STERIL-C în
  3. circuitele care trebuie tratate) 1% pentru dezinfectare, 2% pentru sterilizare la rece, timp de 10 minute. Respectaţi timpii de contact indicaţi.
  4. Îndepărtaţi instrumentele în mod steril şi clătiţi cu apă sterilă (sau clatiti circuitele cu apa sterila timp de minim 5 minute).

Utilizarea soluţiei ca agent de decontaminare

  1. Scufundaţi instrumentele în soluţie de STERIL-C 1% imediat după utilizare, fără să le spălaţi (sau turnaţi soluţia de STERIL-C 1% în circuitele care trebuie tratate) timp de 10 minute. Respectaţi timpii de contact indicaţi. În acest interval produsul îşi exercită acţiunea biocidă, în timp ce la suprafaţă – agentul activ îndepărtează murdăria din instrumente, în special mucusul, puroiul, sângele sau alte reziduuri organice de origine proteică şi lipidică.
  2. Îndepărtaţi instrumentele şi clătiţi-le cu apă de la robinet (sau clatiti circuitele cu apă de la robinet timp de minim 5 minute).

Utilizarea cu sisteme automate
STERIL-C poate fi utilizat in masini pentru spălăt endoscoape. Introduceţi soluţia de STERIL-C (preparata conform instructiunilor din acest prospect) in masinile automate de spalat endoscoape respectand instructiunile producatorului echipamentului, asigurându-vă că pulberea s-a dizolvat. Timp necesar: 10 minute.
Instrumentele trebuie spălate (respectand normele de reglementare in materie si conform
precizărilor şi instrucţiunilor specificate in manualul de utilizare al echipamentului supus sterilizarii) înainte de a fi sterilizate în spălător.
Utilizaţi solutia de lucru numai in spălătoare automate pentru endoscoape cu valve şi tuburi din oţel inoxidabil; a se evita contactul cu componentele din cupru sau alamă cromată şi în orice caz urmaţi indicaţiile din broşura cu instrucţiuni a spălătorului.

STERIL-C poate fi utilizat si pentru echipamente de spalare cu ultrasunete a instrumentarului medical si chirurgical.
Timpul de actiune este de 10 minute. Solutia de STERIL-C, preparata conform indicatiilor din prezenta eticheta, trebuie sa fie utilizata in conformitate cu instructiunile furnizate de producatorii echipamentelor.

Compatibilitate cu materialele
Solutia activa de STERIL-C prezinta un pH alcalin care, impreuna cu sistemul inclus de inhibare a coroziunii, permite compatibilitatea STERIL-C cu materialele din care sunt construite diversele dispozitive medicale, inclusiv cele cu fibra optica, fiind de evitat piesele din cupru si cele din alama cromată.

Activitate biocida
STERIL-C a fost testat in conformitate cu reglamentarile de referinta.
Testele de laborator au fost efectuate in conditii de incarcare organica.
Rezultatele obtinute sunt figurate in tabelul de mai jos:

Acţiune Agent patogen  Timpi de contact
Bactericidă Staphylococcus aureus ATCC 6538
Enterococcus hirae ATCC 10541
Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442 – test in suspensie
Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442 – test de suprafata
Escherichia coli ATCC 10536
10 minute
10 minute
10 minute
10 minute
10 minute
Micobactericidă Mycobacterium terrae ATCC 15755 
Mycobacterium avium ATCC 15769 – test in suspensie 
Mycobacterium avium ATCC 15769 – test de suprafata 
10 minute
10 minute
10 minute
Fungicidă Candida albicans ATCC 10231
Aspergillus niger ATCC 16404 
10 minute
10 minute
Virucidă Poliovirus type 1 LSc-2ab
Adenovirus type 5 ATCC VR-5
Murine norovirus strain S99, RVB-651
10 minute
10 minute
10 minute
Sporicidă Bacillus subtilis ATCC 6633
Bacillus cereus ATCC 12826
10 minute
10 minute

STERIL-C a fost înregistrat ca dispozitiv medical de clasa IIb potrivit Directivei 93/42/EEC cu modificarile si completarile ulteriore şi a fost certificat de către Institutul Naţional de Sănătate sub această marcă.

Greutate Produs: 
1 kg
TRANSPORT - Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 de lei in limita a 20 de kilograme - 20 Lei prin curier rapid - Livrare in 24-72 ore de la confirmarea comenzii
Ai nevoie de ajutor?
AttachmentSize
PDF icon Fisa tehnica Steril C.pdf391.01 KB